• 18 de març de 2016

    Sonant els Canvis

    Els nostres sentits depenen de diferents tipus de neurones, però com aquestes deriven d'un conjunt únic de gens del nostre genoma és un trencaclosques. Experiments recents amb mosques del vinagre han aportat algunes claus -es va trobar un sistema de cinc gens per guiar cèl·lules precursores idèntiques per a desenvolupar-se en diferents tipus de neurones a mesura que maduren. Els científics mapejaren aquests gens mitjançant l'estudi d'anells que es desenvolupen a les antenes de la mosca del vinagre a mesura que les cèl·lules precursores es transformen en diferents tipus de neurones olfactives o detectores d'olor. A la fotografia hi ha dues seccions transversals d'antena, els anells de la qual estan tenyits amb diferents colors, procedents d'una mosca normal (dreta) i d'una mosca modificada genèticament (esquerra) i on es poden observar canvis en l'estructura dels anells. Molts d'aquests gens de cèl·lules precursores són homòlegs en humans, suggerint que el mateix mecanisme basic pot intervindre als nostres cossos.

    Escrit per Mick Warwicker
    Imatge del treball de Qingyun Li i Scott Barish, i col·laboradors/es
    Department of Biology, Duke University, Durham, NC, EUA
    Imatges publicades originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en PLOS Genetics, gener de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.