• 19 de març de 2016

  Os de Collita Pròpia

  Hui en dia, la substitució d'ossos danyats per altres creats en un laboratori és ja una realitat. Els científics poden fer créixer cèl·lules mare mesenquimals (MSCs) de la medul·la òssia del pacient en una bastida de ceràmica porosa, com es mostra en aquesta imatge de microscopi electrònic de rastreig, i adjuntar-lo al seu ós. No obstant això, les MSCs també poden convertir-se en cèl·lules musculars o adipòcits, pel que és vital assegurar-se que es converteixen, o es diferencien, en cèl·lules òssies. La bastida de ceràmica juga un paper important en això: com la bastida de suport d'os real, conté calci que indueix les MSCs a diferenciar-se en cèl·lules òssies en compte de múscul o adipòcit. Els investigadors estan estudiant com el calci fa això, mitjançant la recerca dels gens que es van activar en diversos moments després de què les MSCs es col·locaren en la bastida. Això ajudarà a provar noves bastides, amb diferents formes o components, per a saber com efectives són per tal d'ajudar a què les cèl·lules es diferencien.

  Escrit per Esther Redhouse White
  Imatge del treball de Federica Viti i col·laboradors
  Institute of Electronics, Computer and Telecommunication Engineering, National Research Council, Genoa, Itàlia
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLoS ONE, febrer de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.