• 18 de març de 2016

  Sonant els Canvis

  Els nostres sentits depenen de diferents tipus de neurones, però com aquestes deriven d'un conjunt únic de gens del nostre genoma és un trencaclosques. Experiments recents amb mosques del vinagre han aportat algunes claus -es va trobar un sistema de cinc gens per guiar cèl·lules precursores idèntiques per a desenvolupar-se en diferents tipus de neurones a mesura que maduren. Els científics mapejaren aquests gens mitjançant l'estudi d'anells que es desenvolupen a les antenes de la mosca del vinagre a mesura que les cèl·lules precursores es transformen en diferents tipus de neurones olfactives o detectores d'olor. A la fotografia hi ha dues seccions transversals d'antena, els anells de la qual estan tenyits amb diferents colors, procedents d'una mosca normal (dreta) i d'una mosca modificada genèticament (esquerra) i on es poden observar canvis en l'estructura dels anells. Molts d'aquests gens de cèl·lules precursores són homòlegs en humans, suggerint que el mateix mecanisme basic pot intervindre als nostres cossos.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge del treball de Qingyun Li i Scott Barish, i col·laboradors
  Department of Biology, Duke University, Durham, NC, EUA
  Imatges publicades originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat a PLOS Genetics, gener de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.