• 16 d'octubre de 2015

  Sostenint el Nadó

  Els cavallets de mar són únics entre els animals vivípars, els quals donen a llum a cries vives, per l'embaràs masculí: una vegada que les femelles han post els seus ous, els pares afectuosos, com el cavallet de mar panxut australià de la foto, porten les seues cries fins el naixement. No obstant això, malgrat aquesta inversió de rols, els embarassos de cavallets de mar i humans tenen més en comú del que podríem esperar. Més enllà d'un lloc segur per què es desenvolupen els joves, els cavallets de mar mascles proveeixen les seues cries en creixement amb nutrients addicionals, proporcionen molècules antibacterianes per protegir-los i eliminen els seus productes de rebuig de la bossa, complint més o menys les mateixes funcions d'una mare embarassada. Els gens actius en els cavallets de mar mascles mentre porten els joves també són sorprenentment similars als observats durant els embarassos de mamífers. El descobriment d'aquests patrons conservats, entre espècies relacionades llunyanament amb tals estils de vida diferents, posa en relleu les principals vies necessàries per afrontar els reptes fonamentals de la gestació, els quals són, per tant, essencials per a l'èxit d'embaràs també als éssers humans.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imafge de Rudie Kuiter, Aquatic Photographics
  Drets reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en Molecular Biology and Evolution, setembre de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.