• 25 d'octubre de 2022

  Super-Clar

  Si hagueres de trobar una persona en una multitud, no seria genial si pogueres veure a través de tothom com si fores Superman? Això és el que fa l'aclariment de teixits. Fa que els teixits siguen transparents, de manera que les proteïnes o cèl·lules marcades amb fluorescència es poden fotografiar més clarament si es troben a major profunditat. Això no obstant, els processos actuals d'aclariment de teixits són llargs i complexos. Els investigadors presenten ara un mètode simple i ràpid per tal d'aclarir teixits, EZ Clear, el qual pot purificar òrgans de ratolí­ adult, genèticament dissenyats amb proteïnes marcades amb fluorescència, en només tres passos durant dos dies a temperatura ambient. Els teixits es mantenen hidratats per a preservar els senyals fluorescents i les dimensions del teixit. Després d'aclarir i escanejar la imatge, EZ Clear també permet processar els teixits per a realitzar altres experiments sense perdre els seus senyals fluorescents. La microscòpia de fluorescència de làmina de llum d'un hemisferi cerebral d'un ratolí­ aclarit amb EZ Clear (esquerra) en comparació amb l'altre hemisferi netejat amb mètodes tradicionals (dreta) remarca la claredat que proporciona EZ Clear.

  Escrit per Lux Fatimathas
  Vídeo del treball de Chih-Wei Hsu i col·laboradors/es
  Department of Integrative Physiology, Baylor College of Medicine, Houston, TX, EUA
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, octubre de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.