• 29 d'octubre de 2017

  Estabilitzant la Supervivència

  Per vèncer una malaltia mortal, els investigadors l'ataquen des de tots els angles. L'atròfia muscular espinal (SMA) inutilitza les neurones motores dels pacients joves  –les cèl·lules que unixen el teu cervell i els músculs. Amb aquestes dificultats, els moviments bàsics i inclús la respiració poden arribar a ser impossibles. Algunes tàctiques preventives anteriors s'han centrat en els gens disfuncionals que causen SMA, però una nova perspectiva pot resultar més fructífera: els investigadors han trobat que les neurones que poden produir més proteïnes apropiadament anomenades com ''supervivència de neurona motora'' (SMN, en roig) poden sobreviure més temps. La SMN és produïda regularment i desmantellada, així que per augmentar la seua eficàcia, els investigadors bloquegen les proteïnes que normalment la descomponen, permetent que romangue més temps. Açò va augmentar la presència de la SMN inclús quan la seua producció era limitada, com posar un tap per omplir una pica que goteja lentament per l'aixeta. I, donat que la malaltia de Lou Gherig (esclerosi lateral amiotròfica) es comporta d'una manera semblant al SMA, aquest descobriment podria tindre doble ressò.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge de Natalia Rodriguez-Muela
  Department of Stem Cell and Regenerative Biology, Harvard University, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservarts pels autors originals
  Investigació publicada en Cell Reports, febrer de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.