• 15 d'octubre de 2020

  Tapant una Fuita

  A la teua casa, algunes canonades aporten aigua neta i un sistema separat elimina els residus. Al teu cos, les venes i les artèries transporten la sang per tot arreu, i una altra xarxa, els vasos limfàtics, transporten residus e importants cèl·lules immunitàries. Durant algunes infeccions bacterianes i afeccions genètiques, aquests vasos poden vesar de manera problemàtica, de manera que els investigadors estan investigant què manté la seva integritat. Una proteïna anomenada EphrinB2 interactua amb un receptor de contrapartida, EphB4, que es troba a la membrana de les cèl·lules que recobreixen els vasos. Quan aquests dos es reuneixen, les unions que uneixen aquestes cèl·lules externes canvien, i quan els investigadors van bloquejar la conversa, es van produir fuites. Sense la diafonía constant, l’estructura mateixa d’aquestes cèl·lules de revestiment essencials canvia, donant lloc a filtracions a les unions entre les cèl·lules (morades, envoltades de fibres verdes). Els tractaments que reinicien aquesta conversa poden ser la clau per tapar les fuites.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Maike Frye i col·laboradors
  Uppsala University, Department of Immunology, Genetics and Pathology, Uppsala, Suècia
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, setembre 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.