• 26 de gener de 2020

  Prenent Forma

  Durant el desenvolupament, la forma i la posició exactes dels nostres òrgans no depèn només dels models genètics, sinó també de multitud de bucles de retroalimentació, que enllacen la forma i funció per afinar els resultats. Investigacions recents suggereixen que això es produeix a les cèl·lules ciliades de l’orella interna, responsables de la nostra audició, ja que la seva capacitat de produir senyals els proporciona la seva forma particular. Dins d'aquestes cèl·lules, un munt d’estereocilis amb forma de pèl es doblen com a resposta a les vibracions de l'aire, obrint i tancant canals que controlen el flux d'ions cap a la cèl·lula. Aquest procés de transducció del senyal canvia la càrrega elèctrica de la cèl·lula, produint senyals elèctrics per al cervell. Fotografiat en l'orella interna del ratolí, els estereocilis es disposen precisament en una formació esglaonada, però aquest disseny es perd si la transducció està bloquejada, ja que els estereocilis no aconsegueixen eixamplar-se i allargar-se adequadament. A més de comprendre el desenvolupament de l'orella interna, això podria ajudar els investigadors a treballar en teràpies per alleujar la pèrdua auditiva.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge de Oregon Health & Science University; Investigació del laboratori Barr-Gillespie
  Oregon Hearing Research Center, Oregon Health & Science University, Portland, OR, EUA
  Drets d'imatge de l'autor reservats als autors originals
  Investigació publicada en Current Biology, gener 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.