• 21 de novembre de 2016

  Temps de Migrar

  Les neurones sovint s’estenen llargues distàncies dins del cos. A mesura que es desenvolupen, parts d’elles migren d’un lloc a un altre. Les neurones motores braquials facials (FBMNs) formen part del tronc encefàlic, i mentre es van desenvolupant, viatgen cap avall en un gran grup. Les neurones migratòries són guiades per senyals intercanviats entre elles i les cèl·lules del seu voltant. Recentment, els científics han descobert que la Cadherina-2, una molécula present en la superficie de les cèl·lules, és essencial per a aquests senyals. La Cadherina-2 connecta cèl·lules veïnes, permetent la comunicació entre elles. Les cèl·lules FBMNs individuals que tenen una versión no funcional de la Cadherina-2 no migren al lloc correcte, encara que les cèl·lules del voltant tinguen còpies correctes de la molècula. En la imatge es mostren cèl·lules FBMNs en un cervell de peix amb (en verd) i sense (en roig) còpies correctes de Cadherina-2. Mentre que les neurones amb una Cadherina-2 funcional han migrat correctament, les que no la tenen han anat en direccions aleatòries. Açò ens ajuda a entendre com les neurones creixen correctament.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de Jane K. Rebman, Kathryn E. Kirchoff i Gregory S. Walsh
  Department of Biology, Virginia Commonwealth University, Richmond, Virginia, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS One, octubre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.