• 10 d'agost de 2019

  Tinc Ritme

  Un bon batec de cor és essencial per mantenir un flux de sang constant arreu del cos. Però algunes persones tenen alteracions genètiques que causen que els seus cors bateguen irregularment en resposta a exercici o estrès (una condició coneguda com CPVT ), la qual és una causa important de mort sobtada en infants i adults joves. És difícil obtindre el múscul cardíac de les persones amb CPVT per estudiar-lo al laboratori, però els científics han arribat a una millor solució. Estan convertint cèl·lules sanguínies dels pacients en cèl·lules mare i fent-les créixer en lloses de múscul cardíac, com la que es mostra ací. Les cèl·lules musculars que creixen en laboratoris poden bategar com un cor humà i replicar els ritmes irregulars observats en persones amb CPVT sota condicions que imiten exercici. Aquests "cors en un plat" són una eina poderosa per testar nous tractaments potencials per tractar la malaltia, així com ho fa la teràpia gènica.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Sung Jin Park i Donghui Zhang de the Parker and Pu Laboratories, Boston Children's Hospital and Harvard SEAS
  Treball d'investigació publicat en dos articles: 1. Circulation, juny de 2019
  i 2. Circulation, juliol de 2019
  Drets de la imatge reservats pels autors originals

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.