• 9 d'agost de 2019

  Protecció de Pintura

  Vas a l'hospital per posar-te millor. Però estar junt amb altres persones malaltes en un àrea petita, és possible adquirir noves infeccions en el mateix lloc al que vas a recuperar-te. I amb l'augment de les soques de bacteris resistents als antibiòtics, particularment als hospitals, existeix la necessitat imperiosa de desenvolupar nous mètodes per mantenir els bacteris a ratlla. Una manera de fer-ho és fabricar materials i superfícies on els bacteris no puguen prosperar. Un nou estudi ha desenvolupat un material ceràmic de vidre infusionat amb coure, el qual té propietats antimicrobianes. Aquest allibera ions de coure amb el pas del temps, rebutjant els bacteris. En forma de pols, el material, format per coure (verd en la imatge del microscopi), silicona (groc) i fòsfor (rosa), pot ser pintat sobre un ampli espectre de materials mèdics de manera que comporta una reducció del 99.9% en el creixement de bacteris. Açò pinta un quadre prometedor per als hospitals els quals esperen remuntar una incipient crisi d'antibiòtics.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Timothy M. Gross i col·laboradors
  Corning Incorporated, Corning, NY, EUA
  Imatge publicada sota una llicència de Creative Commons
  Publicat en Nature Communications, abril de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.