• 3 de gener de 2020

  Tumors Emergents

  Aproximadament el 10% dels casos de càncer al Regne Unit són de còlon. Alguns casos són causats per mutacions al gen APC, però també està implicada una molècula senyal anomenada IL-22. En condicions normals, IL-22 manté sà el teixit intestinal i activa una cascada de gens anomenada la via de STAT3. Ara, els investigadors busquen quin és el seu paper al càncer de còlon utilitzant ratolins. El teixit intestinal sà (1er i 2on panell de l'esquerra) i el teixit amb APC mutat (3er i 4t) poden activar els dos STAT3 en resposta a IL-22 - com s'observa per la tinció fluorescent blanca (2on i 4t panell). No obstant, l'equip va descobrir que al teixit mutat, a diferència del sà, IL-22 també activava gens involucrats en els danys al DNA i en l'estrés oxidatiu, dos processos coneguts per contribuir a la formació de tumors. Per tant, IL-22 té un paper en el càncer de còlon, probablement en la formació promptera de tumors.

  Escrit per Lux Fatimathas
  Imatge del treball de Yu Chen i col·laboradors
  Cell and Developmental Biology, School of Life Sciences, University of Dundee, Dundee, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència de Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Biology, novembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.