• 4 de gener de 2020

  Malla contra el Càncer

  El Nitinol, un aliatge de níquel i titani, és un metal segur i flexible emprat en nombrosos aparells mèdics, incloent catèters, ancoratges óssis i cànules. I prompte, un altre aparell podria afegir-se a la lista. L'enreixat de nitinol de la imatge està covert de cèl·lules de sistema immune dissenyades per lluitar contra el càncer d'ovari. Quan dites malles foren implantades als tumors d'ovari en ratolins, eren prou flexibles per ajustar-se a la forma del tumor, i van lliurar una gran quantitat de limfòcits T als tumors, millorant la supervivència de l'animal. Aquests limfòcits T havíen sigut injectats en tumors sòlids amb anterioritat, però les malles resulten més efectives tant en retindre les cèl·lules al lloc com en cobrir una major àrea del tumor. Aquests resultats encoratjadors i el fet que el nitinol ja s'ha utilitzat àmpliament en pacients amb sort deuria accelerar la traducció d'aquesta investigació a la clínica.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge del treball de Michael E. Coon i Sirkka B. Stephan, i col·laboradors
  Fred Hutchinson Cancer Research Center, Seattle, WA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Nature Biomedical Engineering, desembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.