• 7 de març de 2018

  Un Embolic Sanguinolent

  Els vasos sanguinis són el nostre sistema vital de canonades internes, transportant oxigen i nutrients a cada part del cos. Aquest complex conjunt comença a créixer a mesura que ens desenvolupem a l’úter, però de vegades els vasos sanguinis no es formen correctament, cosa que pot provocar l'avortament. Per obtindre més informació sobre el que està passant, els científics estan cultivant aquestes cèl·lules de vasos sanguinis de ratolí en el laboratori. Les que es troben al panell superior provenen d’un ratolí saludable i formen una capa neta i organitzada. D’altra banda, les cèl·lules de baix provenen d’un animal amb una versió defectuosa d’un gen anomenat Rasa3 i estan situades caòticament i desorganitzades, i els embrions que porten el mateix defecte genètic moriran a mitjan camí del desenvolupament. Revelar aquestes vies biològiques ocultes està ajudant als investigadors a comprendre millor com es desenvolupen i creixen els vasos sanguinis sans, i a destacar noves formes d’ajudar a reparar aquest sistema de canonades biològiques defectuoses quan no funciona correctament.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Patricia Molina-Ortiz i Tanguy Orban
  GIGA-Molecular Biology of Diseases, University of Liège, Lieja, Bèlgica
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicada en PLOS Genetics, gener de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.