• 8 de març de 2018

  DREADDs Agradables

  Per al Dia Internacional de la Dona, presentem una imatge de Michelle Kokkinou, una investigadora científica postdoctorat del grup d'Imatgeria Psiquiàtrica del LMS.

  La ketamina –un potent anestèsic que també s'utilitza com a droga recreativa– es coneix per induir efectes psicòtics en humans. Tanmateix, recentment s'ha demostrat que també té ràpids efectes antidepressius. Comprendre com funciona la ketamina en el cervell és, doncs, de gran interés per als neurocientífics. Una nova eina anomenada DREADDs – receptors que són genèticament introduïts en neurones cerebrals de ratolins– permet controlar certa activitat neuronal al donar-li al ratolí un medicament de 'disseny específic'. Un equip del LMS està utilitzant DREADDS per entendre si els efectes de la ketamina en el cervell i en el comportament es basen en el neurotransmissor dopamina, clau per al comportament motivat per recompensa. Mitjançant la inhibició específica de les neurones de dopamina, aquestes poden ser manipulades amb precisió en presència de ketamina i així analitzar la seua associació. Ací, la co-expressió (de color blanc, al panell de la dreta) del DREADD inhibidor (de color rosa, al panell central) s'observa en les neurones de dopamina (de color verd, al panell de l'esquerra).

  Per conéixer la dona que hi ha darrere d'aquesta imatge i altres dues investigadores del LMS que participen en BPoD, consulteu l’article de Les Dones Darrere de les Imatges-#IWD2018 en el web del LMS.

  Escrit per Michelle Kokkinou
  Imatge del treball de Michelle Kokkinou i col·laboradors del MRC London Institute of Medical Sciences (LMS)
  MRC London Institute of Medical Sciences, Londres, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats per Michelle Kokkinou, MRC LMS


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.