• 3 de novembre de 2011

  Un Vincle Fort

  Una ferida en la pell pot ser curada ràpidament amb puntades, però reparar el dany en els nostres òrgans interns és molt més complicat. Mantindre els teixits junts amb sutures és un procés delicat, especialment per als òrgans, les funcions dels quals, requereixen que siguen flexibles. Les coles quirúrgiques són una alternativa prometedora, i un segellador desenvolupat recentment, anomenat MeTro gel, podria canviar la forma en què tractem ferides internes. Basada en una proteïna elàstica encontrada al cos humà, anomenada tropoelastina, MeTro gel no és tòxica, i va ser dissenyada especialment per als òrgans que necessiten expandir-se i contraure's, com el cor, els pulmons i els vasos sanguinis. En la secció de teixit que es mostra a la imatge, MeTro gel (en taronja) s'unix fermament a la superfície d'un pulmó ferit (davall). Les proves amb animals vius han demostrat que aquesta cola pot segellar eficaçment i segurament les perforacions en artèries i pulmons de rates i porcs, augmentant les esperances per aplicacions exitoses en humans.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge del Wyss Institute at Harvard University
  Biomaterials Innovation Research Center, Brigham and Women’s Hospital, Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Translational Medicine, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.