• 2 de novembre de 2017

  Creixement Guiat

  Quan et talles, el teu cos comença a produir nova pell al voltant de la ferida. I una cosa similar passa quan tens ferides internes: es crea una afluència de noves cèl·lules, amb la guia d'un sistema de bastides microscòpiques anomenat la matriu extracel·lular, la qual ocupa l'espai entre cèl·lules. No obstant això, aquesta matriu no pot ajudar quan la ferida es troba al cervell, com en un accident vascular cerebral. Els investigadors han afegit substàncies que actúen com substituts artificials de la matriu, però les cèl·lules sovint tenen problemes per retenir-les, i les noves estructures tendeixen a ser febles i amb fugues. Però un nou gel injectable pot ajudar a suportar els vasos sanguinis de manera més estable, com els que estan a la fotografia, formant-se al voltant del lloc de l'accident vascular cerebral després de 10 dies amb tractament. Està equipat amb una substància que s'unix a la integrina –la molècula que generalment unix les cèl·lules a la matriu extracel·lular. Amb aquesta ajuda a la subjecció, la reparació del cervell després d'un accident vascular cerebral podria estar al nostre abast.

   

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del Segura Lab, UCLA
  Department of Chemical and Biomolecular Engineering, University of California, Los Angeles, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Materials, agost de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.