• 21 de maig de 2019

    Una Bona Vida

    Protegir el nostre cos de les innumerables amenaces del món és un treball complex. Per tant, el nostre sistema immunitari dóna feina a cèl·lules de totes les formes i mides per evitar el perill. Durant molt de temps no sabíem com funcionaven o com es produïen els diversos elements, fins que Robert A. Good, nascut en aquest dia en 1922, realitzà un treball pioner per revelar aquest sistema de defensa ocult. En 1962 va mostrar que el tim [a la part superior del tòrax] produïx gran part del sistema, i més tard va descobrir que les amígdales, abans considerades en gran mesura redundants, són clau per al desenvolupament immunitari primerenc. Va realitzar el primer trasplantament exitós de medul·la òssia entre persones que no eren bessons idèntics, i va impulsar el descobriment de dos components principals del sistema immunitari, els limfòcits B, de la medul·la òssia, i els limfòcits T, del tim. En fundar el camp de la immunologia, va iniciar una investigació que ha salvat incontables vides i va revelar el paper del sistema immunitari en gairebé totes les malalties a les quals ens enfrontem.

    Escrit per Anthony Lewis

    Imatge de la Harvard Medical Library en la Francis A. Countway Library of Medicine
    Imatge reproduïda amb permís de la Francis A. Countway Library of MedicineQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.