• 4 de maig de 2020

  Una Forta Abraçada

  Com qualsevol guarda de seguretat, les cèl·lules B necessiten un bon pols per capturar qualsevol cosa que intente lliurar-se'n. Revisen tot el cos caçant invasors, aferrant-se a ells per marcar-los per a la seua destrucció a mans d’altres cèl·lules del sistema immunitari. Uns investigadors que volien comprendre millor el funcionament d’una proteïna en particular, la DKG-zeta, que ajuda estes cèl·lules a adherir-se a bacteris i virus, analitzaren què els passava als ratolins en absència d'esta. Les seues cèl·lules B mostraren una reducció en la força mecànica i eren incapaces d’aferrar-se a invasors no desitjats (mostrats sent posats a prova, cèl·lules B al centre adherint-se a una perla coberta amb substàncies externes, dreta). Com a resultat, el ratolí produïa menys anticossos, les estructures dissenyades per a lluitar contra infeccions. Molècules com la DKG-zeta són potencialment dianes per al tractament de malalties autoimmunes i, fins i tot, del càncer, i aquesta explicació del seu impacte en el comportament de cèl·lules B pot ajudar els investigadors a lluitar contra estes patologies.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Sara V. Merino-Cortés i col·laboradors, publicat en la portada de Science Signaling
  B Lymphocyte Dynamics, Department of Immunology and Oncology, Centro Nacional de Biotecnología (CNB)-CSIC, Madrid, Espanya
  Drets de la imatge reservats per als autors originals
  Publicat en Science Signaling, abril de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.