• 4 de maig de 2020

  Una Forta Abraçada

  Com qualsevol guarda de seguretat, les cèl·lules B necessiten un bon pols per capturar qualsevol cosa que intente lliurar-se'n. Revisen tot el cos caçant invasors, aferrant-se a ells per marcar-los per a la seua destrucció a mans d’altres cèl·lules del sistema immunitari. Uns investigadors que volien comprendre millor el funcionament d’una proteïna en particular, la DKG-zeta, que ajuda estes cèl·lules a adherir-se a bacteris i virus, analitzaren què els passava als ratolins en absència d'esta. Les seues cèl·lules B mostraren una reducció en la força mecànica i eren incapaces d’aferrar-se a invasors no desitjats (mostrats sent posats a prova, cèl·lules B al centre adherint-se a una perla coberta amb substàncies externes, dreta). Com a resultat, el ratolí produïa menys anticossos, les estructures dissenyades per a lluitar contra infeccions. Molècules com la DKG-zeta són potencialment dianes per al tractament de malalties autoimmunes i, fins i tot, del càncer, i aquesta explicació del seu impacte en el comportament de cèl·lules B pot ajudar els investigadors a lluitar contra estes patologies.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Sara V. Merino-Cortés i col·laboradors, publicat en la portada de Science Signaling
  B Lymphocyte Dynamics, Department of Immunology and Oncology, Centro Nacional de Biotecnología (CNB)-CSIC, Madrid, Espanya
  Drets de la imatge reservats per als autors originals
  Publicat en Science Signaling, abril de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.