• 2 d'octubre de 2016

  Una Solució Enganxosa

  Aquesta impressió artística representa les cèl·lules canceroses sota l'atac d'un nou tipus de tractament: un atac de tres vies transportat directament al tumor cancerós per una massa enganxosa plena de diminutes nanopartícules d'or. Molts tipus de càncer són tractats usant fàrmacs quimioteràpeutics injectats en el torrent sanguini. Però no obstant això, tot i que estan dissenyats per colpejar més durament a les cèl·lules canceroses que a les cèl·lules sanes, quantitats relativament menudes de la quimioteràpia arriba en realitat als tumors. Però els fàrmacs encara es mouen per tot el cos i poden causar efectes secundaris greus com ara malalties i danys al sistema immune. El pegat transporta nanopartícules carregades amb molècules dirigides cap algun gen defectuós que es trobe a les cèl·lules canceroses, a més d'un fàrmac quimioteràpeutic. També genera calor, el qual danya les cèl·lules canceroses i completa l'assalt per tres vies. Fent arribar el pegat directament al tumor o prop, per exemple a l'intestí, els científics creuen que poden combatre el càncer de forma molt més precisa i causar menys efectes secundaris.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge cortesia de Natalie Artzi
  Department of Medicine, Division of Biomedical Engineering, Brigham and Women’s Hospital, Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Materials, juliol de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.