• 15 de febrer de 2015

  Vasos amb Fum

  Tu tens desenes de milers de quilòmetres de vasos sanguinis al teu cos, responsables de canalitzar les cèl·lules sanguínies cap als teus òrgans per proporcionar-los oxigen i nutrició. Però igual que les canonades d'aigua d'una casa poden presentar una fuita si estan malmeses o usades, les nostres canonades biològiques també poden tindre fuites. Els investigadors estan aprofundint en la manera en què açò passa. Les línies roges d'aquesta imatge són vasos sanguinis danyats, i els rastres que semblen fum són el líquid que se n'escapa. Els vasos sanguinis amb fuites són males notícies i causen problemes cardíacs i altres malalties. I com l'aigua que s'entolla al terra des d'una canonada trencada, els vasos sanguinis defectuosos condueixen a l'acumulació de fluids al cos, una afecció coneguda com edema.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Neil Dufton
  Imperial College London
  Drets reservats per l'autor original
  Finalista en el Concurs d'Imatges 'Reflections of Research' de la British Heart Foundation

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.