• 16 de febrer de 2015

  La Lluita de les Tènies

  Els paràsits poden influir en el comportament del seu hoste per aconseguir el seu propi benefici. Per exemple, per completar el seu cicle de vida, un paràsit sovint ha de trobar una manera de canviar d'hoste. La larva de copèpod (a la foto) pot ser infectada pel paràsit tènia. Al principi, la tènia és feliç i fins i tot ajuda a sobreviure a aquest crustaci aquàtic, assegurant-se que es comporta de manera menys activa que els copèpodes no infectats per evitar ser detectats per alguna au. Però quan el paràsit està preparat per avançar, el copèpod es torna molt més actiu i, finalment serà menjat. En els casos en què el copèpode estiga infectat per més d'una tènia, els paràsits o bé col·laboren o bé s'enfronten per obtindre el control del seu hoste. Si les tènies tenen interessos competitius perquè alguna d'elles és massa jove per seguir endavant, la tènia més vella triomfa. Aquestes idees podrien ajudar algun dia a afrontar les infeccions parasitàries dels humans.

  Escrit per Helen Thomas

  Imatge de Roland Birke
  Drets reservats per Nature Publishing Group
  Publicat en Nature, febrer de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.