• 30 de novembre de 2015

  Vasos Minúsculs

  Igual que tots els òrgans, els nostres ulls depenen d'una complexa xarxa de vasos sanguinis per tal de funcionar. Els vasos sanguinis subministren sang a la retina, una fina capa de cèl·lules en l'ull (que es mostra aquí com capes de color rosa, blau i roig) que converteixen la llum que veiem en senyals elèctrics. Si aquests petits vasos es desenvolupen malament poden bloquejar les cèl·lules de la retina i causar pèrdua de la visió. Els científics estan estudiant un tipus de proteïna que treballa mantenint una estreta vigilància sobre aquestos vasos, i evitar que cresquen malament. L' equip va trobar que els vasos sanguinis anòmals eren més propensos a desenvolupar-se en els ratolins als que els mancava aquesta proteïna en les seues cèl·lules de la retina. Les regions de la retina on faltava aquesta proteïna es mostren en color verd brillant. Aquesta investigació ens ajuda a entendre com les proteïnes específiques en l'ull són una mena de salvaguarda contra malalties vasculars i, en última instància, la ceguera.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del treball de Ye Sun i col·laboradors
  Department of Ophthalmology, Boston Children's Hospital, EUA
  Drets de la imatge reservats per The American Association for the Advancement of Science
  Publicat en Science Signaling, setembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.