• 16 de juny de 2019

  Veient Candida de Manera Diferent

  Nosaltres som fonamentalment iguals, però podem semblar molt diferents els uns dels altres. Si ara mirem el microbi Candida albicans, també mostra considerables diferències dins de la seua espècie. Aquest llevat patogènic forma capes gairebé impenetrables, anomenades biofilms, quan infecten els humans, dificultant el tractament. No obstant això, la investigació se centra sovint en una sola soca de C. albicans. Ara, els investigadors analitzen els efectes de la mutació de quatre gens clau necessaris per a la producció de biofilms en la soca més estudiada al laboratori, així com en diverses altres aïllades de pacients. Utilitzant la microscòpia confocal, visualitzaven la producció de projeccions anomenades hifes (a la imatge), una característica clau dels biofilms de C. albicans. Van trobar que els efectes de cada mutació (de la segona a la quarta columna) en relació amb l'estat normal (columna de l'esquerra) varien significativament entre soques (files, de dalt a baix). Per tant, es necessita una investigació sobre múltiples soques per obtindre una visió més completa del funcionament de C. albicans.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Manning Y. Huang i col·laboradors
  Department of Biological Sciences, Carnegie Mellon University, Pittsburgh, PA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Pathogens, maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.