• 15 de juny de 2019

  Fent Créixer en 3D

  La supervivència al càncer intestinal s'ha duplicat al Regne Unit en els darrers 40 anys, i més de la meitat de tots els pacients estaran vius deu anys després del diagnòstic. No obstant això, alguns tumors encara són difícils de tractar, sobretot una vegada que s'han estès per tot el cos i han adquirit resistència a la quimioteràpia. Una solució és utilitzar combinacions de múltiples fàrmacs que han estat prèviament provats en poblacions pures de cèl·lules cancerígenes cultivades al laboratori. Però la gent no és una placa de Petri, i els resultats en els pacients són decebedors. Els investigadors estan cultivant ''mini-budells'' tridimensionals (organoides), que combinen cèl·lules de càncer d'intestí de pacients amb altres tipus de cèl·lules que normalment es troben als tumors. A la imatge es poden veure entre els supervivents (de color roig) les cèl·lules mortes (en verd) després de tres dies de tractament amb un combinat de tres medicaments. Aquesta tècnica es podria utilitzar per fer proves personalitzades per trobar la combinació adequada per a cada pacient.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge d'UNIGE, Molecular Pharmacology Group
  Molecular Pharmacology Group, School of Pharmaceutical Sciences, University of Geneva, Suïssa
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Scientific Reports, maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.