• 7 de setembre de 2019

  Veient l'Impossible

  Hi ha més a la vida del que sembla a primera vista. Això es deu en part perquè els nostres ulls no estan dissenyats per detectar les petites meravelles del món microscòpic. L'activitat molecular que sustenta la vida està dirigida per interaccions químiques, en lloc de senyals visuals, per la qual cosa uns investigadors interessats en donar una ullada han desenvolupat una nova ferramenta que utilitza l'ADN, el nostre codi genètic, per ajudar a visualitzar la vida de la manera que les nostres cèl·lules la veuen. S'insereixen petits trossos d'ADN a les cèl·lules com a marcadors moleculars, que després s'uneixen a determinades parts del codi genètic de les cèl·lules. Aquests fragments s'enganxen a altres seccions, formant molècules que es poden recollir i decodificar per revelar les seues posicions relatives, mostrant com i on van ocórrer les interaccions. Identificar aquesta activitat permet als investigadors localitzar segments genètics individuals (acolorits en un cultiu de cèl·lules, a la imatge), cosa que finalment podrà ajudar a investigar com interactuen les cèl·lules, i inclús a identificar cèl·lules malaltes o perilloses, com els càncers.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge feta per Joshua Weinstein, Broad Institute
  Broad Institute of MIT and Harvard, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, juny de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.