• 24 de març de 2018

  Vigilància Cerebral

  Quan aprenem coses noves, o creem nous records, es formen noves cèl·lules en una part del nostre cervell anomenada hipocamp. Està ocorrent ara mateix al teu cap. Però aquesta renovació constant és un misteri per a nosaltres, ocultat pel nostre crani i cervell perifèric. Una nova tècnica ha aconseguit gravar el procés in situ, en el moment en el que passa en el cervell d'un ratolí (mostrat al vídeo, amb dos cèl·lules marcades engendrant nous llinatges al llarg dels mesos) llevant algunes de les capes que obstaculitzaven. Aquesta vista sense precedents del procés mostra que algunes línies cel·lulars es perden mentre altres prosperen, i divisions cel·lulars tan simètriques com asimètriques, totes aquestes coses ajuden a augmentar el coneixement dels científics de com seqüències de cèl·lules es desenvolupen a partir d'una 'cèl·lula mare' inicial –un concepte crucial per a centenars de nous tractaments, però pobrament definit en la complexitat del cervell.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge/vídeo del treball de Gregor-Alexander Pilz i Sara Bottes, i col·laboradors
  Laboratory of Neural Plasticity, Faculties of Medicine and Science, Brain Research Institute, University of Zurich, Zurich, Suïssa
  Vídeo/imatge reproduït amb el permís de AAAS - the American Association for the Advancement of Science
  Publicat en Science, febrer de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.