• 25 de març de 2018

  Mapant els Orígens dels Humans

  Encara que tenim un cert enteniment del que passa en els nostres cossos durant les primeres etapes de la vida humana, hi ha molt que encara no sabem. Per exemple, ¿què falla en alguns de nosaltres i que origina certes malalties? Per tal d'aclarir algunes d'aquestes qüestions, els investigadors del projecte Human Developmental Cell Atlas (Atlas Cel·lular del Desenvolupament Humà) estan creant un mapa genòmic de totes les cèl·lules del nostre cos que són importants per al desenvolupament, per exemple les dels nostres ulls (la imatge mostra diferents cèl·lules a les capes de la retina). Fins ara, l'equip ha seqüenciat el codi genètic de 250.000 cèl·lules. Mapant els gens que s'activen en aquestes cèl·lules, l'equip pot detallar exactament què passa quan creixem i es fem majors. Aquest mapa podrà ajudar-nos finalment a comprendre millor perquè ocorren els avorts, perquè alguns xiquets i xiquetes manifesten problemes en el desenvolupament, i què provoca certes malalties, incloent el càncer.

  Escrit per Gaëlle Coullon
  Imatge d'Irene Whitney, Laboratori de Joshua Sanes, Klarman Cell Observatory, Broad Institute of MIT i Harvard University
  Human Cell Atlas Consortium
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació del Human Cell Atlas Consortium

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.