-
1 de novembre de 2017
Vista de l'Escena
Podem pensar en els nostres ulls com a càmeres, exactament fotografiant les coses que veiem i projectant-les directament al cervell. De fet, el sistema visual treballa més bé com a un artista d'esbossos, recomposant la representació més probable de la realitat amb abundant interpretació i improvisació. Els científics solien pensar que neurones específiques en el cervell creaven 'mapes' d'informació sobre els objectes, tals com quina era la seua grandària i la seua forma, dectectant els seus marges. Però el que semblaven formes definides i estructures poden ser efectes visuals de la llum –per exemple, ombres fortes poden enganyar-nos fent-nos pensar que són marges també. Els investigadors estan utilitzant tècniques sofisticades per mesurar l'activitat cerebral mentre els voluntaris veuen imatges com aquestes, apropant des d'una gran imatge a un petit detall o allunyant en la direcció contrària, per entendre més sobre com el cervell construix la nostra visió del món que ens envolta.
Escrit per Kat Arney
Imatge del treball de Peter Neri, Sensory Processing and Computation, Laboratoire des Systèmes Perceptifs
Laboratoire des Systèmes Perceptifs, Département d'études cognitives, Ecole Normale Supérieure, PSL Research University, CNRS, París, França
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
Publicat en PLOS Biology, agost de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.