• 10 d’agost de 2015

  Visualitza una Genoanul·lació

  La genoanul·lació és la tècnica de recerca per la qual un gen d'un organisme és desactivat o eliminat. Els científics comparen els individus genoanul·lats amb individus normals per a estudiar què fa cada gen. Aquest vídeo és del programa de desxiframent dels mecanismes de trastorns del desenvolupament (DMDD), i es va fer fet utilitzant una tècnica relativament nova, anomenada microscopi episcòpic d'alta resolució, el qual pot prendre imatges d'alta resolució de l'embrió d'un ratolí genèticament modificat. Cada imatge mostra detalls de les estructures tissulars dins d'un embrió en seccions transversals d'aproximadament el gruix d'un pèl humà. Prop d'un terç dels ratolins genoanul·lats acaben en una mort fetal intrauterina, i l'objectiu del DMDD és crear una base de dades de la regulació genètica del desenvolupament embrionari. Més del noranta-cinc per cent del genoma del ratolí és similar al nostre, així que el DMDD pot ser molt útil per als metges per a diagnosticar defectes congènits humans i desenvolupar noves teràpies.

  Escrit per Kevin Pollock

  Vídeo del programa Deciphering the Mechanisms of Developmental Disorders
  Wellcome Trust amb el suport del Francis Crick Institute
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons BY-NC-SA 3.0
  Investigació publicada en Disease Models and Mechanisms, octubre de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.