• 9 d’agost de 2015

  Compromís de Cor

  Bombar sang al voltant del nostre cos requereix molta força, i aquest paper crucial recau en les cèl·lules musculars cardíaques conegudes com cardiomiòcits. Un atac al cor pot danyar aquestes cèl·lules i augmentar el risc d'insuficiència cardíaca, però reparar el cor no és tasca fàcil; els cardiomiòcits dels adults no poden renovar-se a si mateixos, així que les recerques s'estan centrant en les cèl·lules mare, i en l'enteniment del desenvolupament inicial del múscul cardíac. En les primeres fases del desenvolupament, les cèl·lules que es transformaran en cardiomiòcits no estan especialitzades, i són capaces de produir tant teixit del múscul cardíac, com altres teixits del cor. No obstant açò, un estudi recent ha trobat una proteïna reguladora clau, Hopx, la ens indica les cèl·lules destinades a produir cardiomiòcits; les imatges representen el seguiment del llinatge de les cèl·lules progenitores que expressen Hopx, destacant els cardiomiòcits que van sorgint d'elles durant el seu desenvolupament. Ser capaços d'identificar aquestes cèl·lules creadores de múscul podria proporcionar una ferramenta molt útil per al desenvolupament de teràpies regeneratives.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Rajan Jain and Deqiang Li, i col·laboradors
  University of Pennsylvania, EUA
  Mostrat ací amb permís d'AAAS
  Publicat en Science, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.