• 4 de novembre de 2016

  Visualització Virtual

  Quan algú mor inesperadament, de manera sospitosa o amb violència, un metge forense sol fer una autòpsia –un examen post mortem del cos. Si algú ha mort a causa d'una malaltia, el seu metge també podria sol·licitar una autòpsia per esbrinar més sobre com la seua afecció el va afectar o per a investigació mèdica. En qualsevol dels casos, un patòleg obrirà el cos i farà una visió detallada dels òrgans de l'interior. Ara hi ha una alternativa. Desenvolupat per científics suïssos, Virtobot és un robot que combina diverses tècniques d'escanejat per construir una imatge de l'interior del cos d'una persona morta sense haver de obrir-lo –un procediment conegut com virtòpsia. Tot es fa mitjançant un ordinador, i les dades poden ser emmagatzemades de forma segura durant molts anys. Virtobot, però, no reemplaçarà completament les autòpsies tradicionals, podria ajudar els metges i els forenses a decidir si un examen exhaustiu post mortem és necessari o no.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Louise Murray
  Aquesta imatge és finalista en l'exposició the International Images for Science 2016, organitzada per the Royal Photographic Society i patrocinada per Siemens com a part del Curiosity Project
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.