• 30 de juny de 2015

  Xarxa de Matèria Cerebral

  El desenvolupament de dispositius electrònics flexibles significa que ara és possible combinar-los amb material biològic per estudiar-los en animals vius (in vivo). No obstant això, les dificultats romanen en posar aquestos dispositius en llocs d'interès, com el cervell. Els investigadors han elaborat una tècnica senzilla on una xarxa electrònica s'injecta dins de materials biològics. La xarxa flexible se subjecta dins d'una agulla petita –menys de la dècima part d'un mil·límetre de diàmetre– i quan és expulsada per una xeringa, la xarxa pot desplegar-se (imatge) fins transformar-se en una superfície. Aquest procediment ha estat demostrat recentment en el cervell d'un ratolí viu –la xarxa fou injectada amb cura, integrant-se amb la matèria cerebral i entrant en contacte amb les neurones per tal de formar una interfície neuronal-nanoelectrònica que permet monitorar l'activitat cerebral. L'enginyeria futura i les investigacions biomèdiques es beneficiaran d'aquest mètode pioner.

  Escrit per Helen Thomas
  Imatge del treball del Lieber Research Group
  Harvard University, EUA
  Drets reservats pel Nature Publishing Group
  Investigació publicada en Nature Nanotechnology, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.