• 1 de juliol de 2015

  Negoci Pelut

  Des d'un floc de cabell del teu cap fins el pèl dels dits dels peus, tots els cabells del teu cos creixen en petites cavitat anomenades fol·licles – vistes ací en un tall prim de pell sota un microscopi de fluorescència. Cada fol·licle treballa en cicles, creixen per uns quants anys, després es detenen i moren en unes poques setmanes. Normalment quan un cabell cau, altre nou creix i ocupa el seu lloc. Però en alguns casos, com en l'alopècia androgènica, açò no ocorre, i els investigadors estan estudiant els components biològics subjacents per tal de trobar pistes que ens donen un perquè. Una petita molècula coneguda com microARN [químicament semblant a l'ADN] s'activa quan el cabell para de créixer, i podria ser important per controlar el procés. Quasi dos terços de la població pateixen pèrdua de cabell en algun moment de la seua vida, per tant aquest descobriment pot conduir a nous tractaments per parar-la o revertir-la.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Shukai Yuan i col·laboradors
  China Agricultural University
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commos (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Genetics, maig de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.