• 1 de juliol de 2015

  Negoci Pelut

  Des d'un floc de cabell del teu cap fins el pèl dels dits dels peus, tots els cabells del teu cos creixen en petites cavitat anomenades fol·licles – vistes ací en un tall prim de pell sota un microscopi de fluorescència. Cada fol·licle treballa en cicles, creixen per uns quants anys, després es detenen i moren en unes poques setmanes. Normalment quan un cabell cau, altre nou creix i ocupa el seu lloc. Però en alguns casos, com en l'alopècia androgènica, açò no ocorre, i els investigadors estan estudiant els components biològics subjacents per tal de trobar pistes que ens donen un perquè. Una petita molècula coneguda com microARN [químicament semblant a l'ADN] s'activa quan el cabell para de créixer, i podria ser important per controlar el procés. Quasi dos terços de la població pateixen pèrdua de cabell en algun moment de la seua vida, per tant aquest descobriment pot conduir a nous tractaments per parar-la o revertir-la.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge del treball de Shukai Yuan i col·laboradors
  China Agricultural University
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commos (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Genetics, maig de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.