• 14 de maig de 2021

  Xarxes per al Moviment

  Enclavats al fons del cervell es troben els ganglis basals, un grup de neurones que controla diversos comportaments, inclosa la forma en què movem les nostres extremitats. El mal a aquestes neurones i les seues xarxes pot provocar condicions que afecten la nostra capacitat per a realitzar moviments controlats, com la malaltia de Parkinson. Per a comprendre millor com viatja la informació des dels ganglis basals a les diverses regions del cervell involucrades en el moviment i el comportament, els científics van crear un mapa precís en ratolins de les xarxes que s'originen en una àrea dels ganglis basals anomenada substància negra. Van fer un seguiment dels senyals elèctrics que eixien de la substància negra de les neurones mentre viatjaven per vies anomenades axons (en verd) a la resta del cervell formant connexions (en roig) amb altres neurones. Les xarxes detallades que van revelar aquest mapa podien ser utilitzades per altres investigadors per a comprendre que tipus d'informació es transporta al llarg de cada connexió i, en última instància, com es mouen els animals.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del treball de Lauren E. McElvain et al, David Kleinfeld lab, UC San Diego
  Department of Physics, University of California, San Diego, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Neuron, abril de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.