• 11 de desembre de 2017

  Una Resposta Muscular

  La distròfia muscular és una malaltia mortal incurable que provoca un desgast gradual però irreversible dels músculs del cos. Els pacients perden la capacitat de moure's, menjar, parlar i, eventualment, respirar. Els científics han descobert diverses alteracions genètiques hereditàries vinculades a diferents tipus de distròfia muscular, però la malaltia progressa d'una manera i una velocitat lleugerament diferents en cada persona, fins i tot si tenen el mateix canvi genètic subjacent. Això suggereix que altres variacions genètiques també influeixen en l'afecció. Per buscar aquestes subtils alteracions, els investigadors estudien aquestes cèl·lules musculars de ratolins amb una versió de distròfia muscular: a les cèl·lules de la dreta se les ha injectat substància nociva, mentre que les de l'esquerra no s'han tractat. Mitjançant la detecció de variacions genètiques que afecten la resposta de les cèl·lules a lesions, els científics esperen trobar gens que puguen alterar la trajectòria de la malaltia i centrar-se en ells per a possibles teràpies.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Mattia Quattrocelli i col·laboradors
  Center for Genetic Medicine, Northwestern University Feinberg School of Medicine, Chicago, IL, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.