• 11 de desembre de 2017

  Una Resposta Muscular

  La distròfia muscular és una malaltia mortal incurable que provoca un desgast gradual però irreversible dels músculs del cos. Els pacients perden la capacitat de moure's, menjar, parlar i, eventualment, respirar. Els científics han descobert diverses alteracions genètiques hereditàries vinculades a diferents tipus de distròfia muscular, però la malaltia progressa d'una manera i una velocitat lleugerament diferents en cada persona, fins i tot si tenen el mateix canvi genètic subjacent. Això suggereix que altres variacions genètiques també influeixen en l'afecció. Per buscar aquestes subtils alteracions, els investigadors estudien aquestes cèl·lules musculars de ratolins amb una versió de distròfia muscular: a les cèl·lules de la dreta se les ha injectat substància nociva, mentre que les de l'esquerra no s'han tractat. Mitjançant la detecció de variacions genètiques que afecten la resposta de les cèl·lules a lesions, els científics esperen trobar gens que puguen alterar la trajectòria de la malaltia i centrar-se en ells per a possibles teràpies.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge del treball de Mattia Quattrocelli i col·laboradors
  Center for Genetic Medicine, Northwestern University Feinberg School of Medicine, Chicago, IL, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.