• 4 de gener de 2018

  Absorbint el So

  Només al Regne Unit, nou milions de persones són sords o tenen problemes d’audició. En xiquets i xiquetes amb pèrdua d'audició, un signe físic comú és un canal ossi ampliat a l'orella interna, encara que això no és la causa de la sordesa. L'amplària del canal està determinada per un teixit anomenat sac endolimfàtic (EES). La mutació en el gen SLC26A4 està relacionada amb l'ampliació de l'EES i la pèrdua d'audició. Els investigadors eliminaren aquest gen en ratolins i trobaren que era necessari perquè l'EES absorbira fluïds. L'equip va captar imatgesde l'EES de ratolins normals a través del desenvolupament (imatges d'esquerra a dreta), mostrant cèl·lules en divisió (en vermell) a mesura que creixia. Un cop d’ull més proper va revelar que un conjunt de cèl·lules en particular estava involucrat en el transport d'ions – un procés clau per absorbir fluïd. Els defectes en aquestes cèl·lules podrien ser, doncs, el que està subjacent en l'ampliació de l'EES i, finalment, la pèrdua auditiva en xiquets i xiquetes amb canals ossis ampliats.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge adaptada del treball de Keiji Honda i col·laboradors
  Molecular Biology and Genetics Section, National Institute on Deafness and Other Communication Disorders, National Institutes of Health, Bethesda, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Licence (BY 4.0)
  Publicat en eLife, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.