• 1 de juny de 2019

  Actualitzacions del Fetge

  Quan només ets una petita part d'un ampli equip, pot ser difícil avaluar el progrés global. Això és cert si esteu construint un portal web, un gratacel o fins i tot un fetge. El nostre fetge és l'únic órgan que pot regenerar-se després d'una lesió o una extirpació quirúrgica (un práctic truc per a un òrgan que maneja toxines nocives i és important per als pacients amb malalties del fetge i que se'ls ha retirat una part). Per entendre com es regula aquest impressionant creixement per evitar que les cèl·lules individuals produïsquen una expansió perpètua, els investigadors van examinar la regeneració dels fetges de ratolí (es mostren imatges a diversos moments després d'una retirada parcial del fetge, amb la xarxa en expansió de les estructures transportadores de bilis tenyides de blanc). Van descobrir que el procés utilitza nivells de bilis (el líquid per a la digestió del greix que produïx el fetge) com a indicador de l'estat de l'òrgan, informant i, en conseqüència, activant les cèl·lules per determinar la grandària del l'òrgan (una habilitat que haurà de dominar qualsevol intent futur de medicina regenerativa).

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Kirstin Meyer i col·laboradors
  Max Planck Institute of Molecular Cell Biology and Genetics, Dresden, Saxony, Alemanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY-NC-ND 4.0)
  Publicat en BioRxiv, abril de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.