• 1 de juny de 2019

  Actualitzacions del Fetge

  Quan només ets una petita part d'un ampli equip, pot ser difícil avaluar el progrés global. Això és cert si esteu construint un portal web, un gratacel o fins i tot un fetge. El nostre fetge és l'únic órgan que pot regenerar-se després d'una lesió o una extirpació quirúrgica (un práctic truc per a un òrgan que maneja toxines nocives i és important per als pacients amb malalties del fetge i que se'ls ha retirat una part). Per entendre com es regula aquest impressionant creixement per evitar que les cèl·lules individuals produïsquen una expansió perpètua, els investigadors van examinar la regeneració dels fetges de ratolí (es mostren imatges a diversos moments després d'una retirada parcial del fetge, amb la xarxa en expansió de les estructures transportadores de bilis tenyides de blanc). Van descobrir que el procés utilitza nivells de bilis (el líquid per a la digestió del greix que produïx el fetge) com a indicador de l'estat de l'òrgan, informant i, en conseqüència, activant les cèl·lules per determinar la grandària del l'òrgan (una habilitat que haurà de dominar qualsevol intent futur de medicina regenerativa).

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Kirstin Meyer i col·laboradors
  Max Planck Institute of Molecular Cell Biology and Genetics, Dresden, Saxony, Alemanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY-NC-ND 4.0)
  Publicat en BioRxiv, abril de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.