• 30 d'abril de 2016

  Assassins Entrenats

  Imagina ser capaç de generar un exèrcit de lluitadors, altament entrenats per a buscar i destruir l’enemic allà on s’estiga amagant. Aquest somni s’està fent realitat en el tractament del càncer, ja que els investigadors han desenvolupat un mètode per alterar genèticament les cèl·lules immunitàries conegudes com a limfòcits T, per tal de reconèixer i matar les cèl·lules tumorals. Aquesta imatge s'ha obtingut amb un microscopi electrònic de rastreig, que utilitza fins rajos d’electrons per a construir una imatge detallada en tres dimensions. A la imatge, hi trobem un limfòcit T plegat i unflat unit a una esfera magnètica pulcrament polida, d’uns pocs mil·lèssimes de mil·límetres de diàmetre, utilitzada per a créixer i purificar les cèl·lules al laboratori. Pel moment aquesta mena de tractament encara està sent testat en assajos clínics però els resultats són molt prometedors. És tan sols una part del creixent camp de la immunoteràpia, aprofitant el poder del sistema immune per a vèncer el càncer.

  L'admissió per a la competició d'enguany de Royal Photographic Society International Images in Science està oberta fins a l'1 de maig de 2016

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Stefan Diller
  Aquesta imatge està inclosa en la International Images for Science 2015 exhibition, organitzada per Siemens com a part del projecte Curiosity
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.