• 19 de setembre de 2016

  Al Voltant dels Òvuls

  Amb una quantitat cada vegada més gran de dones que opten per tindre fills amb major edat, la investigació reproductiva mai no havia sigut tan important. Molts estudis han investigat per què les dones són menys capaces de produir òvuls sans a mesura que envellixen, i per què aquests ous no saludables sovint acaben en avortaments involuntaris, defectes de naixement i fins i tot infertilitat. No obstant això, investigacions més recents han mirat en l'entorn en el qual els òvuls d'una dona es desenvolupa, l'estroma ovàric. Al contrastar el teixit de ratolins joves (comparable amb les dones amb uns vint anys d'edat) i els ratolins de més edat (comparables amb les dones prop dels quaranta anys), els investigadors van veure una gran quantitat de cicatrius causades per una acumulació de fibres de col·lagen (a la foto) i la inflamació. Aquest entorn alterat i envellit podria contribuir a la disminució de la qualitat dels òvuls d'una dona a mesura que envelleix, i podria proporcionar una nova ruta en el retard de l'envelliment ovàric.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge courtesia de Francesca Duncan, Northwestern University Feinberg School of Medicine
  Department of Anatomy and Cell Biology, University of Kansas Medical Center, Kansas City, Kansas, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Reproduction, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.