• 23 de juliol de 2015

  Alimentant el Greix

  La supervivència del més fort significa tindre suficient aliment per al creixement i el desenvolupament físic. La informació sobre l'estat de nutrició d'un organisme es transmet al sistema nerviós central (SNC) des d'òrgans com l'intestí, el fetge i el teixit adipós [greix]. Els missatges químics ajuden a establir la comunicació entre els diferents òrgans però, quan la comunicació falla, es poden produir afeccions com l'obesitat i la diabetis. En observar el teixit adipós de les mosques del vinagre molt joves, els investigadors van veure que una molècula anomenada CCaH2 té un paper important en el creixement i el metabolisme, ja que indica a les cèl·lules del cervell que produisquen proteïnes similars a la insulina. Els receptors de CCaH2 es van trobar al SNC –mostrats a la foto brillant en verd en el cervell de la mosca de la foto. La disociació de CCaH2 i el seu receptor va provocar defectes de desenvolupament en les mosques, demostrant que aquesta via és crucial per regular la coordinació del creixement amb les condicions nutritives que són sempre canviants.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Hiroko Sano i col·laboradors
  Kurume University, Japó
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Genetics, maig de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.