• 22 de juliol de 2015

  Cap Roig

  Les cèl·lules conegudes com interneurones inhibidores ajuden a controlar els senyals dins del cervell, silenciant-ne algunes, però deixant d'altres. Els científics estudien aquestes cèl·lules en ratolins introduint-les una etiqueta de color fluorescent, que les fa brillar sota un microscopi. Les interneurones GABAèrgiques, anomenades així perquè pels senyals utilitzen una molècula anomenada GABA, només han estat etiquetades de color verd. Fent que un ratolí tinga diferents tipus de neurones etiquetades en diferents colors pot ajudar a distingir-les i estudiar com interactuen, de manera que els científics recentment van desenvolupar un ratolí que tenia neurones GABAèrgiques etiquetades en roig. Ho van fer aconseguint que les cèl·lules produiren la marca roja, anomenada tdTomato, al costat de la maquinària que fa GABA. Això significa que només les neurones que utilitzen GABA fan tdTomato. La imatge mostra un tall a través d'un cervell del ratolí, amb neurones GABAèrgiques en roig i un altre tipus d'interneurona inhibitòria, en color verd.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de Stephanie Besser i col·laboradors
  Carl-Ludwig-Institut for Physiology, University of Leipzig, Alemanya
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS One, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.