-
3 d'agost de 2018
Anhels Dolços
¿Vos imagineu si el vostre anhel per un pastís o per la pastisseria del matí poguera ser apagat? Els ratolins, com els humans, tenen un paladar dolç. Recentment, els científics han demostrat com es pot eliminar, als ratolins, el desig del dolç i la repulsió als sabors amargs canviant les connexions entre àrees cerebrals. En els ratolins, les connexions cerebrals que processen els sabors dolços (en verd) i els sabors amargs (en roig) viatgen a diferents regions de l'amígdala, una part del cervell associada, típicament, a records i a emocions. Quan aquestes connexions es van desactivar, els ratolins van continuar distingint el sabor dolç de l'amarg; però, sense la connexió emocional, ja no anhelaven el dolç. L'equip espera utilitzar aquestes troballes per comprendre millor el complex sistema del gust, i com els nostres records i emocions estan tan vívidament entrellaçats amb les nostres experiències de diferents aliments.
Escrit per Gaëlle Coullon
Image de Li Wang of the Zuker Lab, Zuckerman Institute, Columbia University, NY, EUA
Howard Hughes Medical Institute, Columbia University, New York, NY, EUA
Investigació publicada en Nature, maig de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.