• 2 d'agost de 2018

  Fent Camí

  Fer el seguiment d'una persona dins una multitud pot ser complicat; fer un seguiment d'un centenar és gairebé impossible. Imagineu així el seguiment de milers de cèl·lules que ixen en totes direccions a mesura que es desenvolupa un organisme. Aquest és el repte al que s'enfronta l'estudi de la morfogènesi dels teixits: el procés pel qual adquirixen forma els teixits. Ara, els investigadors presenten una forma de fer un seguiment d'un gran nombre de cèl·lules durant el desenvolupament al model animal Parhyale hawaiensis, un crustaci tropical. Mitjançant la microscòpia de làmina de llum amb observació múltiple, l'equip registrar embrions de P. hawaiensis durant diversos dies (a la foto). Centrant-se en el desenvolupament de les extremitats, van utilitzar programari de seguiment per obindre el rastre de cadascuna de les cèl·lules que formen els membres dels crustacis. En reconstruir aquests moviments cel·lulars i aplicar l'anàlisi informàtica del seu comportament, prediuen correctament les molècules de senyalització que dirigix la morfogènesi de les extremitats en P. hawaiensis. Aquest procediment obre noves vies d'investigació sobre com es formen els teixits.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge/vídeo del treball de Carsten Wolff i col·laboradors
  Institut für Biologie, Humboldt- Universität zu Berlin, Berlin, Alemanya
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.