• 3 d'agost de 2018

  Anhels Dolços

  ¿Vos imagineu si el vostre anhel per un pastís o per la pastisseria del matí poguera ser apagat? Els ratolins, com els humans, tenen un paladar dolç. Recentment, els científics han demostrat com es pot eliminar, als ratolins, el desig del dolç i la repulsió als sabors amargs canviant les connexions entre àrees cerebrals. En els ratolins, les connexions cerebrals que processen els sabors dolços (en verd) i els sabors amargs (en roig) viatgen a diferents regions de l'amígdala, una part del cervell associada, típicament, a records i a emocions. Quan aquestes connexions es van desactivar, els ratolins van continuar distingint el sabor dolç de l'amarg; però, sense la connexió emocional, ja no anhelaven el dolç. L'equip espera utilitzar aquestes troballes per comprendre millor el complex sistema del gust, i com els nostres records i emocions estan tan vívidament entrellaçats amb les nostres experiències de diferents aliments.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Image de Li Wang of the Zuker Lab, Zuckerman Institute, Columbia University, NY, EUA
  Howard Hughes Medical Institute, Columbia University, New York, NY, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.