-
4 d'abril de 2019
Aprenent dels Primats
Com a exploradors, ens agrada crear mapes dels mons que descobrim. Per a millorar la comprensió del món de les nostres ments, mapejar l'arquitectura del cervell humà i les seues connexions ha sigut l'ambició dels científics que estudien el sistema nerviós. El cervell d'altres mamífers ha sigut estudiat, però potser el model 3D recentment creat del cervell de tití ens proveïsca un nou nivell de detall. Basat en diversos cervells sencers, el mapa es va crear combinant mètodes experimentals i computacionals (les connexions estan representades en diversos colors, superposades en escanejos de IRM). Amb un tamany més reduït i una superfície més plana que el cervell d'altres primats, l'equip va poder mapejar les connexions neuronals del cervell del tití amb un elevat nivell de detall sense precedents. Semblances entre el cervell de tití i el nostre signifiquen que aquest nou mètode i conjunt de dades poden ajudar-nos a aprendre més sobre la complexitat de la connectivitat del cervell humà i com aquesta és afectada per malalties.
Escrit per Gaëlle Coullon
Imatge de Cold Spring Harbor Laboratory, New York, NY, EUA
Investigació de RIKEN Center for Brain Science, Wako, Japó i de Cold Spring Harbor Laboratory, New York, NY, EUA
Investigació publicada en eLife, febrer de 2019
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.