• 8 de març de 2015

  Atrapa els Diners

  Aquestes delicades formes semblants a flocs de neu són, en realitat, petites urpes mecàniques. Estan fetes d'un material anomenat hidrogel (en blanc a la foto) que s'infla a certes temperatures, estirant un esquelet interior de plàstic rígid per donar-li diferents formes. Simplement escalfant o refredant els dispositius, coneguts com microgrippers (micropinces), se'ls força a ''obrir-se'' (a dalt) o a ''tancar-se'' (a baix). Fotografiats al costat d'una moneda d'un cèntim, les micropinces poden modelar-se (o imprimir-se en 3D) amb un nucli de partícules de ferro, que permet guiar-les per dins d'un tub d'assaig o un cos humà amb imants. Aquests dispositius robòtics tous tenen un gran potencial per a l'ús clínic, incloent el lliurament de fàrmacs a les cèl·lules malaltes i ''subjectant'' els teixts durant les operacions; disminuint, en última instància, tant el risc com el cost d'una cirurgia complexa.

  Escrit per John Ankers
  Imatge de David Gracias i col·laboradors
  The Johns Hopkins University, EUA
  Drets de la imatge reservats per American Chemical Society, 2015
  Investigació publicada en ACS Applied Materias and Interfaces, gener de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.