• 7 de març de 2015

  Farmacs al Verí de Serp

  La mossegada verinosa de la serp coral·lina costa-riquenya (a la foto) té efectes debilitants sobre el sistema nerviós de la presa. Les toxines que es troben en el verí anomenades micrurotoxina1 (MmTX1) i MmTX2 tenen com a diana les cèl·lules nervioses comunicadores (neurones) , forçant-les a obrir un canal elèctric sensorial anomenat receptor de GABAA. Els receptors de GABAA són essencials per a una normal comunicació en el cervell, però la seua alteració fa que les neurones siguen propenses a un bombardeig de senyals químics, que sovint provoquen crisis convulsives. La investigació dels efectes del verí revela nous detalls sobre els senyals de GABAA i la seua disfunció en afeccions com l'epilèpsia i l'esquizofrènia. MmTX1 i MmTX2, les toxines del verí, també poden tindre un bon ús, utilitzant el seu efecte dramàtic sobre els receptors de GABAA com un ''model'' per posar a prova els fàrmacs anticonvulsius.

  Escrit per John Ankers
  Imatge d'Alejandro Solórzano
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PNAS, febrer de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.