• 16 de juliol de 2015

  Baixant la Guàrdia

  Els gens es transmeten d'una generació a la següent a través de la línia germinal humana: cèl·lules especials que apareixen aviat a l'embrió desprès de la concepció i es desenvolupen en òvuls o espermatozoides dels adults. S'ha descobert que aquestes cèl·lules germinals són particularment vulnerables al dany genètic en els primers moments de l'embaràs. Això és degut a la inversió d'un procés anomenat metilació, el qual procés actua com a un escull protector, al voltant de l'ADN, de gairebé totes les cèl·lules del vostre cos. Els científics monitoraren el nivell de desmetilació de les cèl·lules germinals, com les que es representen ací tenyides de verd, en un conjunt d'altres cèl·lules embrionàries, i trobaren diversos punts de perill durant els primers 137 dies del desenvolupament quan el seu escull ADN era particularment feble. L'estudi podria augmentar el coneixement sobre la infertilitat i sobre certes malalties que poden ser causades pel dany genètic de les cèl·lules germinals en el fetus en desenvolupament.

  Escrit per Mick Warwicker
  Imatge del treball de UCLA Broad Stem Cell Research Center
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, juny de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.