• 16 de juliol de 2015

  Baixant la Guàrdia

  Els gens es transmeten d'una generació a la següent a través de la línia germinal humana: cèl·lules especials que apareixen aviat a l'embrió desprès de la concepció i es desenvolupen en òvuls o espermatozoides dels adults. S'ha descobert que aquestes cèl·lules germinals són particularment vulnerables al dany genètic en els primers moments de l'embaràs. Això és degut a la inversió d'un procés anomenat metilació, el qual procés actua com a un escull protector, al voltant de l'ADN, de gairebé totes les cèl·lules del vostre cos. Els científics monitoraren el nivell de desmetilació de les cèl·lules germinals, com les que es representen ací tenyides de verd, en un conjunt d'altres cèl·lules embrionàries, i trobaren diversos punts de perill durant els primers 137 dies del desenvolupament quan el seu escull ADN era particularment feble. L'estudi podria augmentar el coneixement sobre la infertilitat i sobre certes malalties que poden ser causades pel dany genètic de les cèl·lules germinals en el fetus en desenvolupament.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge del treball de UCLA Broad Stem Cell Research Center
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, juny de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.