• 15 de juliol de 2015

  Construint un Cervell

  El cervell humà encara encobreix molts misteris, i els mecanismes no revelats d'aquest intricat òrgan és un repte científic important. Un dels mitjans per abordar el problema és construir sistemes artificials basats en teixits nerviosos per tal d'ajudar a modelitzar les respostes cerebrals davant diverses situacions d'estrès. La imatge és un exemple recent, basat en una bastida de col·lagen i fil de seda (color blau) dintre de la qual s'han fixat neurones de rata (en color taronja), s'han expandit i connectat entre si. El llançament d'objectes sobre aquesta estructura, tot imitant un cop al crani, demostrà que aquest cervell de bioenginyeria respon d'una manera similar al dels pacients humans lesionats; això suggereix que podria ser un sistema útil per a estudiar els efectes de la lesió traumàtica cerebral. Incrementar la complexitat del model, tot afegint diversos tipus de cèl·lules del cervell, ajudarà a desenvolupar eines sempre millors per a investigar el comportament del nostre òrgan més intrigant.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge del treball de Min D. Tang-Schomer i col·laboradors
  Tufts University School of Medicine, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PNAS, setembre de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.