• 15 de juliol de 2015

  Construint un Cervell

  El cervell humà encara encobreix molts misteris, i els mecanismes no revelats d'aquest intricat òrgan és un repte científic important. Un dels mitjans per abordar el problema és construir sistemes artificials basats en teixits nerviosos per tal d'ajudar a modelitzar les respostes cerebrals davant diverses situacions d'estrès. La imatge és un exemple recent, basat en una bastida de col·lagen i fil de seda (color blau) dintre de la qual s'han fixat neurones de rata (en color taronja), s'han expandit i connectat entre si. El llançament d'objectes sobre aquesta estructura, tot imitant un cop al crani, demostrà que aquest cervell de bioenginyeria respon d'una manera similar al dels pacients humans lesionats; això suggereix que podria ser un sistema útil per a estudiar els efectes de la lesió traumàtica cerebral. Incrementar la complexitat del model, tot afegint diversos tipus de cèl·lules del cervell, ajudarà a desenvolupar eines sempre millors per a investigar el comportament del nostre òrgan més intrigant.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Min D. Tang-Schomer i col·laboradors
  Tufts University School of Medicine, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PNAS, setembre de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.